Loading...
O Lošinju 2018-06-19T14:41:39+00:00

Mali lošinj je danas najveći otočni grad na Jadranu te broji 6500 stanovnika. Smješten je u uvali Augusta, najvećoj zatvorenoj Uvali ovoga otočja. Počeci Malog Lošinja sežu u 12. stoljeće kada je na otok Lošinj došlo dvanaest hrvatskih porodica nastanivši se u istočnoj uvalici Sv. Martin. Zlatno doba Malog Lošinja bio je konac 19. stoljeća kada je, zahvaljujući moru i pomorstvu ” Malo selo ” postalo pomorski gradić. Zbog velikih promjena i krize pomorstva na ovom području, prelaskom sa jedrenjaka na parobrode, činilo se da je sudbina takvih i sličnih gradića zapečaćena. Otkrivanjem zdrastvenih učinaka otočne klime, te nastajanjem nove privredne grane, turizma, otvorena je nova stranica u povijesti Malog Lošinja.

Danas je Mali Lošinj jedan od glavnih turističkih centara na Jadranu, a ujedno i dobro poznat europskom turističkom tržištu.

REZERVIRAJTE SMJEŠTAJ

Istražite brojne plaže i uvale skrivene na Lošinjskom arhipelagu, gledajte dupine, vozite se biciklom, hodajte, penjite se, plivajte, jedite, dišite, okusite hranu, posjetite aromatični vrt, pijte najbolja vina …
Opustite sva Vaša osjetila

POGLEDAJTE APARTMANE
REZERVIRAJTE APARTMAN